"Луганські параолімпійці: до сотні не вистачає однієї нагороди"

Олена ОСОБОВА
19 березня 2015

У Кремінній відбулися змагання людей з особливими можливостями. Досягнення демонстрували у змаганнях з пауерліфтингу. Як відомо, на даний час луганські спортсмени з особливими можливостями вже вибороли у різних видах спорту 99 медалей тільки на Чемпіонатах світу та Європи, і шість — на Паралімпійських іграх. Тож логічне бажання завоювати «ювілейну» медаль. Обласні змагання – одна зі сходинок до неї.

«В цілому, продемонстрованими хлопцями результатами, ми залишилися задоволені, — розповідає головний тренер збірної Луганської області з легкої атлетики серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату Римма Старостіна. — Приємно бачити прогрес у спортсменів, які відносно недавно стали у нас займатися, і ми вже розраховуємо на їхній успіх у подальших змаганнях».

Тренер нагадує, що Луганський регіональний центр «Інваспорт» та дитячо-юнацька спортивна школа для інвалідів оголошують новий набір бажаючих для регулярних занять фізичною культурою і спортом.

«Ми не тільки оголошуємо про набір спортсменів в нашу школу, а й самі плануємо провести селекційну роботу, — розповідає директор ДЮСШ Станіслав Рибальченко. — Слід розуміти, що люди з інвалідністю можуть соромитися, комплексувати і навіть, маючи бажання займатися, в школу можуть і не прийти. Тому наші тренери будуть знаходити таких хлопців, і в індивідуальному порядку, проводитимуть ознайомчі бесіди з метою привернути їх до занять спочатку фізичною культурою — адже, це один з кращих способів реабілітації, — а потім і спортом».

За його словами, школа була відкрита в січні минулого року. Через події в країні тренери змушені виїхати з Луганська і зараз спортивна організація офіційно зареєстрована в Кремінній, на базі спортивного комплексу «Олімп». Тільки-но повноваження обласної ради були передані обласній державній адміністрації, фінансування школи покращилося: необхідні кошти закладені в обласному бюджеті, на розгляді навіть пропозиція щодо забезпечення спеціальним транспортом з підйомником, замість того, який у інвалідів відібрали в самопроголошеній «ЛНР».

На базі в Кремінній зараз тренуються 11 вихованців тренера Римми Старостіної. Решта легкоатлетів та плавців поки що готуються до міжнародних змагань в Черкасах, футболісти — в Івано-Франківську. Планується набрати групу інвалідів, які хотіли б займатися плаванням і тренувати їх в басейні Сєверодонецька.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua