"Добровольці створюють додатковий батальйон"

Світлана ІСАЧЕНКО
27 травня 2014

Прикарпатці продовжують активно допомагати армії. Працівники нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» долучилися до збирання коштів для Збройних сил України. Трудові колективи підприємства без вагань приєдналися до всенародної ініціативи підтримати фінансово військових і вже зібрали й перерахували 346 тисяч гривень на спеціальний рахунок Міністерства оборони. Збирання коштів триває. У травні нафтовики знову перекажуть на підтримку вітчизняної армії значну суму. 

Окрім того, при Раді оборони області діє окремий цільовий фонд, що формується із благодійних пожертв, а також за рахунок місцевих і обласного бюджетів. Частину коштів, акумульованих на ньому, спрямують на фінансування створеної днями громадської організації «Народне ополчення Прикарпаття». Її основне завдання — сконцентрувати зусилля і ресурси в умовах можливої агресії сусідньої держави для сприяння забезпеченню обороноздатності області та охороні громадського порядку. Очолюватиме народне ополчення кадровий офіцер Сергій Хамчук.

Структурні одиниці нового громадського об’єднання діятимуть в усіх населених пунктах Івано-Франківщини. Координуватиме їхню роботу штаб з’єднання при облдержадміністрації.

Також кожний район області формує окремий взвод, що увійде у створений на території краю додатковий мобільний батальйон з числа добровольців. Особовий склад цих структурних підрозділів, попередньо пройшовши медичну і психологічну перевірки, отримає зброю.

— На Прикарпатті вже створено батальйон з числа військовозобов’язаних. Проте ми повинні максимально задіяти всі сили для уникнення провокацій та виявлення диверсійних груп, які діють не тільки на сході, а й у західних регіонах України, — зазначив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко. — Об’єднавши матеріальні, фінансові, технічні ресурси та ініціативу наших краян, ми створюємо ще один батальйон. Він стане повноцінною бойовою одиницею, яка максимально забезпечуватиме порядок на території нашого краю, а в критичний момент зможе протистояти будь-яким діям агресора.

За словами обласного військового комісара Ігоря Павлюка, особи, які виявлять бажання вступити до батальйону, пройдуть спеціальні навчання та складуть обов’язкову присягу. Служитимуть вони на контрактній основі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua