"Додана вартість збільшує ВВП"

13 червня 2013

ІННОВАЦІЇ. Кількість спеціалістів ІТ-галузі в Україні за п’ять років зросте в чотири рази. Про це Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив під час зустрічі зі спеціалістом у галузі ІТ Єгором Анчішкіним.

«Два роки тому ми вжили заходів щодо підтримки галузі, спрощення ведення бізнесу, оподаткування та, зокрема, підготовки спеціалістів. Ми визначили наші базові виші, збільшили їх фінансування і розраховуємо, що протягом п’яти років вони вчетверо збільшать кількість спеціалістів у галузі ІТ», — уточнив Микола Азаров.

Він нагадав, що цього року уряд удвічі збільшив держзамовлення на підготовку айтішників. Саме розвиток інноваційних галузей економіки з високою доданою вартістю, зокрема ІТ, дає змогу в стислі терміни збільшити ВВП, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Єгор Анчішкін, у свою чергу, зазначив, що завдяки правильно організованому маркетингу в ЗМІ можна істотно збільшити залучення коштів в ІТ-галузь. «Венчурні капіталісти, в яких є фонди на десятки, сотні мільйонів доларів, могли б інвестувати в Україну. Але на них зараз впливає імідж, який створюють ЗМІ. Найбільше Україні міг би допомогти правильний маркетинг у медіа», — сказав фахівець. І додав, що на сьогодні слід просувати інформацію щодо привабливості українського ІТ-ринку в спеціалізованих іноземних медіа, оскільки в Україні створено сприятливі умови для розвитку галузі, а потенційні інвестори не знають про це. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua