КОРУПЦІЙНИЙ СКАНДАЛ.Тисячі іспанців по всій країні не змогли стримати обурення, прочитавши свіжий випуск газети El Mundo. Вони вийшли на вулиці Мадрида, Валенсії та багатьох інших міст пікетувати офіси Народної партії. Авторитетне видання опублікувало, як воно заявляє, докази того, що керівна нині партія раніше отримувала від будівельних компаній «відкати»  за виграні тендери.

Учасники мітингів поділилися думками:

Франциско:

«Ми знаходимося у жахливій ситуації, на межі. Країною керує безчесний уряд, підтримуваний кримінальною структурою, що називає себе партією. Тож ми під владою корумпованої системи, ми не повинні цього терпіти».

Хуан:

«У нас 6 мільйонів людей сидять без роботи, у нас загрозливий відтік мізків, кваліфіковані люди після університетів вимушені емігрувати. Ми так більше не можемо».

El Mundo надрукувала сторінки звичайного шкільного зошита, до якого скарбник Народної партії Луїс Барсенас упродовж 20 років вносив таємні надходження грошей. Частина цих коштів потім йшла до кишень партійної верхівки, в тому числі до нинішнього премєра Маріано Рахоя та деяких його колег міністрів.

«Якщо у процесі фінансування партії були якісь порушення, ми повинні визнати це, розказати про них іспанському народу сумлінно і чесно», – сказала голова мадридського осередка Народної партії Есперанса Аґєрре.

Скандал розпочався ще півроку тому, утім тоді він був заснований на менш серйозних доказах. Нині ж, із оригіналами таємних рахунків, це загрожує багатьом членам уряду не лише відставкою, але й тюремним терміном.

 Copyright © 2013 euronews