"Долайте депресію в бібліопарку"

Олена ОСОБОВА
9 жовтня 2013

Днями у центральному сквері Луганська всім пропонували зануритися у світ читання.  Експрес-опитування людей показало: луганчани найбільше люблять читати в дорозі, але є оригінали, які віддають перевагу гортати сторінки у ванній. І вважають читання одним із найефективніших засобів у боротьбі з депресією. Тож сквер Героїв Великої Вітчизняної війни, стараннями бібліотекарів перетворений на кілька годин у бібліопарк, відразу ж заповнився книголюбами різного віку.

«Це свято не тільки для нас, а й для всіх читачів. Адже бібліотеки — завжди точки відліку для нових ідей і знань», — зазначила директор обласної бібліотеки для юнацтва Світлана Аладжальян.

На території бібліопарку було відкрито цілий ряд книжкових виставок — від оригінальних рукописів до сучасної літератури. Працювали творчі майданчики з майстер-класами з фотографії, петриківського розпису, ліплення з глини, літературні кафе, де можна було поспілкуватися з луганськими письменниками. Популярним виявився пункт бібліотерапії. «Кидай в урну сигарету — отримуй журнал  чи газету!» — свідчила його вивіска. Ті, хто так і зробив, отримав не лише пресу, а й м’ятну цукерку. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua