"Долю пам’ятника Леніну в Сімферополі визначить опитування"

24 лютого 2014

Сімферопольський міський голова Віктор Агеєв доручив провести опитування жителів кримської столиці про їхню думку щодо можливого перенесення пам'ятника Леніну.

Про це повідомляє прес-центр Сімферопольської міськради, передає УКРІНФОРМ.

«Такі пропозиції від жителів міста висловлювалися і раніше, коли розглядалися ескізні проекти реконструкції центральної площі Сімферополя. У будь-якому разі, міська влада не ухвалюватиме одноосібних рішень, не дізнавшись заздалегідь думку сімферопольців», - підкреслив Агеєв.

Опитування жителів кримської столиці відбудеться вже цього тижня. Городянам буде запропоновано вибрати відповідь з кількох варіантів: перенесення пам'ятника в інше місце, створення у місті парку пам'ятників тощо. Результати опитування буде оприлюднено відразу після їх опрацювання, і в разі потреби можуть бути обговорені з жителями Сімферополя на громадських слуханнях.

Опитування буде проведено силами волонтерів з числа молодіжних громадських організацій без залучення бюджетних коштів.

Пам'ятник Леніну у Сімферополі встановлено на центральній площі міста 1967 року. Він створений за проектом відомого скульптора Стамова і кримського архітектора Попова. Бронзова фігура Ілліча заввишки 5,5 метра височить на постаменті з червоного полірованого граніту (загальна висота – понад 10 метрів). На встановленій поруч стелі викарбовані слова: «Пам'ятник Володимиру Іллічу споруджений в рік 50-річчя Великої Жовтневої соціалістичної революції трудящими Сімферополя». Відкритий 1 листопада 1967 року.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua