Сьогодні у китайському Нанкіні завершуються  II літні юнацькі Олімпійські ігри, на яких наші  спортсмени здобувають нагороди різного гатунку у найрізноманітніших дисциплінах. 

Зокрема, вечірню програму передостаннього змагального дня завершувала змішана естафета з сучасного п’ятиборства. Та,  якщо традиційно у міксті виступають представники однієї країни, то тут на Іграх —  інтернаціональний підхід.  Спортсмени розподілялися за рейтингом, який вони посіли після індивідуального старту.

Українцю Антону Кузнецову у напарниці дісталася представниця Португалії Марія Мігейс Тейшейра. Й саме цей дует став чемпіоном юнацьких Ігор.

«Скажу вам чесно, що сьогодні було набагато важче, ніж під час індивідуальних змагань, адже тут відповідаєш не лише за себе і свій результат, а й за партнера по команді, якого зовсім не знаєш, як і його можливостей. Нам з першого виду вдалося знайти спільну мову з Марією, ми гарно спрацювались», — розповів Антон.

На запитання, коли повірили, що можете бути в призах, новоспечений чемпіон відповів так: «Мабуть, в останньому виді програми — комбайні, коли мені передали естафету першим. Я боровся до останнього, адже не міг підвести свою партнерку по команді. Все вирішував фінішний відрізок».

До речі, український легкоатлет Олександр Малосілов, який спеціалізується на потрійних стрибках, здобув срібну медаль у дебютній змішаній естафеті

ІІ юнацьких Олімпійських іграх. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»