"Домен .УКР шукає оператора"

21 вересня 2013

Український мережевий інформаційний центр (UANIC), який став адміністратором домену .УКР, до 18:00 12 жовтня прийматиме заявки від організацій-претендентів, які бажають стати оператором реєстру цього домену. Тож голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко сподівається, що вітчизняні компанії виявлять активність під час конкурсу. 

«Зацікавленість компаній брати участь у конкурсі посилить конкуренцію на ринку, а це значить, що ми маємо всі шанси отримати об’єктивного і неупередженого оператора реєстру домену .УКР», — зазначив фахівець.

Після завершення прийому заявок Координаційна рада UANIC обере серед компаній-претендентів оператора реєстру. Реєстрація доменів у зоні .УКР уже триває: проводиться пріоритетна реєстрація для органів державної влади. Після цього почнеться другий етап реєстрації для органів місцевого самоврядування, адміністрацій, територіальних відділень у комбінації з географічними назвами тощо. У третій декаді листопада розпочнеться третій етап — для власників торгових марок. До того часу вже буде обрано оператора реєстру, повинна початися акредитація реєстраторів.

Фахівець наголосив, що відбір компаній, які прагнуть стати оператором, відбуватиметься на конкурсній основі, повідомляє прес-служба Держінформнауки. До конкурсу допускаються компанії, зареєстровані в Україні не менш ніж за два роки до моменту подання заяви. У статутному капіталі таких юридичних осіб частка іноземної компанії не повинна перевищувати 10%. Претендент не має бути державним або комунальним підприємством чи підприємством з державною часткою понад 50%.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua