"Донори допоможуть відбудові "

14 серпня 2014

Низку питань, які стосуються співпраці України з ЄС, обговорив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман із заступником Генерального директора Європейської комісії з питань торгівлі Пітером Балашем та Головою представництва ЄС в Україні Яном Томбінські.

Передусім ішлося про підготовку Міжнародної конференції донорів, План відновлення і зростання вітчизняної економіки на 2014—2016 роки, який уряд розробляє, аби подолати ті  виклики, що постали перед Україною у зв’язку з подіями на сході країни. Нині, за словами віце-прем’єра, уряд уже створив організаційний комітет з  підготовки Міжнародної конференції донорів, який приступив до розробки технічних параметрів цього заходу, і висловив сподівання, що з боку ЄС також найближчим часом буде створено відповідний оргкомітет, який долучиться до спільної роботи.

Він також наголосив на важливості якнайшвидшого початку роботи місії ЄС, яка вивчатиме питання руйнувань та збитків, завданих терористами на сході України, а також оцінить потреби внутрішньо переміщених у межах країни осіб.

Окрім того, віце-прем’єр-міністр передав Пітеру Балашу офіційного листа, в якому йдеться про наміри української сторони залучити європейських радників до роботи у складі урядових комітетів. Мова йде про експертів у сферах державної служби, регіонального розвитку та місцевого самоврядування, які допомагатимуть формувати стратегію реформ у відповідних сферах та реалізовувати її.

Сторони також  обговорили  питання, які стосуються створення Урядового офісу з питань європейської інтеграції. Він має координувати  роботу органів виконавчої влади у цій сфері та моніторити виконання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Пітер Балаш висловив зацікавленість Європейської комісії в тому, щоб такий офіс якнайшвидше приступив до роботи. Мовляв, це одна із складових успіху майбутньої донорської конференції. Володимир Гройсман запевнив колегу, що на одному з найближчих засідань уряду планується пакетне призначення заступників міністрів з питань європейської інтеграції.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua