"Дорога до школи стала безпечною"

Олена ІВАШКО
29 жовтня 2013

У селищі Криве Озеро на автомобільній дорозі Київ — Одеса відбулося урочисте відкриття підземного пішохідного переходу. Ця подія, яка зібрала всіх селян, має свою історію, про що «УК» вже писав. Траса Київ — Одеса  розділила Криве Озеро надвоє. Переходити людям на інший бік села потрібно було через швидкісну магістраль. Адже інтенсивність пішохідного руху тут становить майже 50 осіб на годину.

Неодноразово на цій ділянці траси траплялися аварії й страждали люди. Дуже тривожилися за своїх дітей, проводжаючи їх до школи та зустрічаючи після занять, батьки. Селяни звернулися зі своєю бідою до голови облдерж?адміністрації, який пообіцяв розв’язати проблему.

За короткий час було розроблено проектно-кошторисну документацію, якою передбачено виконання всіх норм для гарантування безпеки дорожнього руху: встановлення дорожніх знаків, облаштування тротуарів, проведення зовнішнього штучного освітлення. Проект будівництва реалізовано за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку.

Служба автомобільних доріг у Миколаївській області в рамках будівництва виступила в ролі своєрідного порадника та органу, який надавав кваліфіковану допомогу та здійснював відповідний конт?роль за якістю і технологічною складовою будівництва такого масштабного об’єкта. Роботи з будівництва переходу виконали Миколаївський мостозагін № 73 та  Кривоозерський райавтодор.

Підземний пішохідний перехід, розташований у Кривому Озері на ділянці автомобільної дороги державного значення М-05 Київ — Одеса км 298+750, перетинає автодорогу під кутом 90 градусів, довжина його 50 метрів, ширина — чотири метри. Для створення комфортних умов пересування підземним переходом облаштовано пішохідні та велосипедні доріжки, встановлено пандуси для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Перехід забезпечує пішохідний рух жителів для сполучення їх з прилеглими житловими будинками, громадськими об’єктами, автобусними зупинками, а також сприяє безпечному пересуванню учнів до загальноосвітньої школи. Перехід побудовано лише за п’ять місяців. Днями представники вла?ди і громади села перерізали стрічку з нагоди його відкриття.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua