"Дорога не для слабких"

Павло ПОСТНІКОВ
10 жовтня 2014

Потяг сполученням Київ—Луганськ, який вийшов зі столиці 7 жовтня о 18.50, дістався кінцевого пункту призначення більше ніж через добу: на його шляху було підірвано залізничне полотно на 60-му кілометрі перегону Сентянівка — Шипилове в Луганській області. Вагони та пасажири не постраждали. Але та дорога залишиться в пам’яті надовго.

За повідомленнями друзів, які опинилися в «пекельному» поїзді, спочатку оголосили, що склад женуть до Попасної. Того самого містечка, яке обстрілювали з мінометів і з яким саме того дня було втрачено зв’язок. Потім потяг зупинився посеред степу. Телефонний дзвінок від знайомої, яка виявилася полонянкою цього поїзда: «Стоїмо в полі. З вікон бачимо по обидві сторони лише цистерни. Автобусів не дали. Група пасажирів намагається вирішити питання по своїх каналах».

За кілька годин у поїзді закінчилася питна вода. Ще за кілька годин найзаможніші почали телефоном замовляти таксі, аби дістатися до найближчого міста. Така подорож виходила не дешевшою за тисячу гривень. Найстійкіші й найбідніші чекали до кінця. І таки о восьмій вечора, тобто через добу після відправлення від київських «берегів», вагони дотягли до Луганська. Оскільки прибули запізно, залізничники дозволили пасажирам переночувати у поїзді, адже по місту вночі не їздять маршрутки.

Як повідомили у прес-службі Донецької залізниці, за попередніми даними, пошкодження залізничного полотна на перегоні Сентянівка — Шипилове в Луганській області незначне, але ремонтники не можуть дістатися цієї ділянки через загрозу їхній безпеці. Відновити полотно можна було б протягом доби. Відповідні переговори про надання «зеленого коридору» для ремонтних бригад вели з представниками збройних формувань, домовитися вдалося лише через добу.

Пізніше стало відомо, що через пошкодження в Луганській області залізничної колії  маршрут поїзда № 519/520 Київ — Луганськ обмежено до станції Світланове. Про подальше курсування цього поїзда буде повідомлено додатково. Але вже зрозуміло, що перед тим, як відправитися в таку подорож, треба буде добре подумати: таку дорогу подужає не кожен.

Коли верстався номер, то стало відомо, що потяг Київ-Луганськ почав курсувати за звичайним графіком. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua