"Дороги відновлять через концесію"

22 травня 2013

ІНФРАСТРУКТУРА. Один з ключових напрямів розвитку інфраструктури України — запровадження проектів з концесії доріг. На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час зустрічі з представниками міжнародних компаній, що входять до Американської торгової палати, на якій обговорювали потенційні проекти з інвестування, зокрема в дорожню галузь.

«Нині унікальне географічне положення України та її колосальний транзитний потенціал використовується лише на чверть. Саме тому для України одним з ключових напрямів є проекти з будівництва та реконструкції доріг, зокрема і через механізм концесії. Інвестиції в розвиток дорожньої мережі забезпечать не тільки покращення якості доріг, а й створення логістичних центрів, хабів, точок перевалки вантажів на авіаційний, залізничний і морський транспорт. Все це — реальні кроки з розвитку української економіки. Розвиток дорожньої галузі та підвищення логістичного потенціалу може підвищити ВВП України на 5%», — зазначив урядовець.

Він підкреслив, що в Європі приблизно третина інвестицій у розвиток транспортної системи здійснюється в рамках державно-приватного партнерства. Тому уряд за механізмом концесії розглядає можливість реалізації цілої серії проектів. Серед них — напрямок Краковець—Львів—Рівне, перша черга Великої кільцевої дороги навколо Києва та інші. Цього року уряд профінансує близько 600 об’єктів дорожньої інфраструктури. Зокрема, буде побудовано, реконструйовано та відремонтовано 1400 кілометрів доріг. Для проведення дорожніх робіт і будівництва мостів у 2013 році з держбюджету виділено 4,4 мільярда гривень.

Також Олександр Вілкул запросив американські компанії взяти участь у проектах з будівництва доступного житла, модернізації ЖКГ та впровадженні електронного врядування.  Під час зустрічі віце-прем’єр зупинився на ключових напрямках Програми активізації економіки на 2013—2014 роки. Зокрема це розвиток інфраструктури, проведення фіналу чемпіонату Європи з баскетболу «ЕвроБаскет-2015», розвиток житлово-комунального господарства і будівельної індустрії, а також впровадження електронного врядування.

«Це ті напрямки, які підтримує уряд України і в які в рамках державно-приватного партнерства ми запрошуємо інвесторів та провідних міжнародних експертів. Уряд готовий обговорювати цікаві для вас проекти в рамках тих напрямків. Я готовий вас підтримувати, надавати аналітичну інформацію. Зокрема ви можете брати участь у проектних групах за напрямками, які вас зацікавили», — цитує слова Олександра Вілкула його прес-служба. Віце-прем’єр-міністр наголосив на тому, що імпортозаміщення — важливий елемент розвитку української економіки. Тому уряд надаватиме підтримку в локалізації виробництва на території України.

Відділ новин
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua