"Дороги «залатають» до липня"

Лора ВОВК
20 червня 2013

НАМІР. З початку цього року в Україні зафіксовано ямковість на 5,2 мільйона квадратних метрів доріг. На сьогодні в процесі ремонту вже ліквідовано вибоїн на 4,2 мільйона квадратних метрів. Такими словами розпочав брифінг у стінах Будинку уряду голова Державного агентства автомобільних доріг Євген Прусенко.

«Нам залишається відремонтувати близько мільйона квадратних метрів ямковості, переважно на дорогах місцевого значення. Це майже 20% від загальної їх кількості. Укравтодор робить усе можливе, щоб завершити ці роботи до кінця червня», — сказав посадовець.

Протягом року середнім поточним ремонтом заплановано відновити не менш ніж 3 тисячі кілометрів доріг. Це укладення вирівнювального шару, а також основного шару асфальтобетону. «Такий ремонт дає змогу пропрацювати дорозі без особливих руйнувань п’ять, а то й, як свідчить практика, 10 років. У такий спосіб приведено в норму 225 кілометрів дороги Київ—Ковель», — додав керівник Укравтодору.

А капітальний ремонт проводитимуть у липні на одній з головних трас Київ—Одеса на ділянці Київ—Біла Церква. «З 13-го по 17-й кілометр дорогу ремонтуватимуть за бюджетні кошти. З 17-го по 87-й — за рахунок кредитних коштів ЄБРР і Європейського інвестиційного банку», — конкретизував Євген Прусенко.

Поділився він і інформацією про обмеження руху великовагових транспортних засобів у літній період при високому температурному режимі. Якщо ж держава не запровадить на законодавчому рівні цю норму, щорічно матиме додаткові витрати на ремонт доріг. У цьому контексті посадовець зазначив: «За попередніми оцінками, якщо рух великовагових транспортних засобів улітку при високій температурі не обмежувати, це призводить до втрат, утворення колійності і додаткових витрат на ремонт в межах двох мільярдів гривень».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua