На Луганщині гостра проблема щодо стану місцевих автомобільних доріг: комунальні підприємства, які підпорядковані місцевій владі, погано підготувалися до роботи у зимовий період. Фахівці відзначали негативний стан справ у Лисичанську та Сєвєродонецьку.

Як повідомляє прес-служба Служби автомобільних доріг у Луганській області, наприклад, у Лисичанську на початку року сталося багато аварій саме тому, що дороги у місті не були належно оброблені сумішшю проти ожеледиці, не посипані піском, не розчищені. Тож практичні навчання з підготовки до зимового експлуатаційного сезону мали перевірити реальну готовність до зими.

За словами директора ДП «Луганський облавтодор» Олександра Коротуна, під час проведення навчань було перевірено стан роботи техніки, розробленно конкретні рекомендації щодо дій дорожників під час зимової негоди.

«Ми підготовили до зимового періоду усю техніку. Але, області вкрай потрібно її оновлення: на жаль, та, що у нас є, вже використала свій ресурс», – зауважив Олександр Коротун.

Іванка МІЩЕНКО,
для «Урядового кур’єра»