"Дослідницький простір кордонів не визнає"

Світлана ІСАЧЕНКО
13 березня 2014

Інновації прагнуть розголосу — що його більше, то краще і для авторів винаходів, і для підприємців та споживачів. Тому щойно започаткований міжнародний проект «Формування мережі інституцій інноваційної інфраструктури транскордонного регіону» найперше передбачає створення тримовного інтернет-порталу для зосередження інформації щодо наукових пропозицій. Надходитимуть вони з Чернівців, Кишинева, румунських Сучави та Ясс.

Як зазначають учасники проекту, створений ними новий комунікативний майданчик віддаватиме перевагу повідомленням із зазначених регіонів країн-сусідів (України, Румунії, Молдови), але не обмежуватиметься лише ними — він, ясна річ, відкритий для всіх.

— Європейський Союз, який схвалив і фінансово підтримав цей проект, намагається з його допомогою збільшити значущість наших сусідніх регіонів, об’єднати їх в єдиний дослідницький простір, — розповідає Мірча Фрунзе, представник Наукової фундації інноваційної культури та вдосконалення Румунського винахідницького інституту. — Наш інститут, приміром, особливо зацікавлений у торгових марках і винаходах з України.

Транскордонна бізнес-мережа сприятиме інноваційним ініціативам у всіх галузях підприємництва та науки. Вона стане сполучною ланкою між науковцем і підприємством, яке реалізує інновацію.

— За програмою-максимум ми прагнемо поліпшити інвестиційну привабливість Буковини, — наголошує Віталій Кирпушко, представник Буковинського центру реконструкції і розвитку. — Практично наші амбітні плани реалізовуватимуться через проведення семінарів для студентів, навчання працівників інноваційних інституцій трьох країн — учасниць проекту, ознайомлення їх із закордонним досвідом на кращих прикладах інноваційного менеджменту. Ми також допоможемо науковцям, особливо тим, хто робить у науці перші кроки, здобути патент. Наші дії спрямовані на підтримку малого та середнього бізнесу, дослідницьких та навчальних закладів, окремих винахідників та дослідників.

Окрім тримовного сайту, інноваційні пропозиції побачать світ у тримовних каталогах та брошурах.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua