"Доступ громадян до субсидій спростять"

14 лютого 2015

Говорити про підвищення тарифів для населення без реформування і значного спрощення системи отримання субсидій і пільг — неможливо.

Про це на засіданні Верховної Ради заявив міністр соціальної політики Павло Розенко. За його даними, право на отримання субсидій мають майже три мільйони сімей. Однак користуються ним лише близько мільйона.

«Вважаю, і це спільна позиція уряду, що без реформування системи субсидій говорити про підвищення тарифів неможливо», — цитує слова очільника міністерства його прес-служба.

На переконання Павла Розенка, така ситуація склалася через тотальну недовіру людей до чинної системи субсидій, яка є важкою і не зрозумілою для людей та передбачає ходіння по колу заради підтвердження своїх прав.

Тож найближчим часом буде спрощено документи, необхідні для подання в управління соцзахисту, і скорочено зайві критерії. Крім того, папери можна буде надіслати поштою, а не стояти в чергах, як це доводиться робити тепер.

«Ми йдемо на серйозне реформування системи субсидій і пільг, що значно полегшить доступ громадян до їх отримання», — підсумував міністр.

Згадав він і про території, підконтрольні терористам. Там буде відновлено чинність українських законів, відновлено соціальні виплати одразу після того, як вони повернуться під українську юрисдикцію. Нині ж пенсії та соціальні виплати нараховують у повному обсязі всім людям, не минаючи тих, хто перебуває у зоні АТО.

«На жаль, державні органи, — констатував Павло Розенко, — зокрема Пенсійний фонд, не можуть здійснити виплати на не контрольованих владою територіях. Саме тому передбачено можливість отримати ці кошти на будь-якій іншій території». За словами міністра, у неконтрольованій зоні перебуває майже мільйон пенсіонерів, з яких уже понад 900 тисяч мають змогу отримувати виплати на інших територіях.

І щойно там буде відновлено чинність українських законів, діяльність банківської, платіжної систем, виплати буде повністю відновлено. Так уже було в Краматорську, Слов’янську, Маріуполі та інших містах.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua