Фото з сайту galinfo.com.ua

Нарешті настав Новий рік і за місячним східним календарем. Згідно з китайським літочисленням це 4716 рік — Жовтого Земляного Собаки. Вже кілька років поспіль нагоду відсвяткувати народження нового разом з Піднебесною мають львів’яни та гості міста.

Як повідомляє портал zaxid.net, на площі перед Львівською оперою знайшов собі зручне місце символ — року — червоно-золотистий пес. Львівський художник Богдан Мандзій  майстрував триметрову фігуру  впродовж трьох тижнів.

Фото з сайту galinfo.com.ua

«Матеріал — дерево. Це тепло і гармонія, оскільки нас зустрічає весна. Червоний і золотий колір – це символи єдності України й Китаю, які символізують багатство і добробут наших народів», — пояснив митець.

А неповторного колориту святові додала яскрава хода драконів. У Китаї дракона не лише шанують, а й поклоняються йому як творцеві, силі й щастю. Тим часом на площі  Ринок ярмаркують: охочі мають змогу  спробувати традиційні страви китайського святкового столу. Зазвичай, це риба, м’ясо, овочі, креветки та обов’язково — золоті пельмені.

Фото з сайту galinfo.com.ua

Зорганізувала святкування у Львові  Міжнародна громадська організація «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва» за підтримки посольства КНР в Україні та Міністерства культури цієї країни.