"«Друга революція» в Єгипті набирає обертів"

1 липня 2013

РАДИКАЛЬНІ ВИМОГИ. «Друга революція» – так у Єгипті називають масштабні антиурядові акції протестів, що охопили найбільші міста країни. Протестувальники вимагають відставки президента-ісламіста Мохамеда Мурсі через рік після виборів. Прихильники уряду «Братів-мусульман» також вийшли на демонстрацію.

І ті і інші зводять намети на площі Тахрір та біля президентського палацу в Каїрі. Армія ж приготувалася перебрати управління країною на себе у разі серйозних заворушень:

«Ми обрали його, щоб він нам гарантував безпеку, щоб було вдосталь продуктів харчування, електропостачання, пального та інших найнеобхідніших речей. Утім, після одного року при владі, та двох років по революції він нам нічого не запропонував. Тож увесь уряд «Братів-мусульман» повинен піти у відставку, не лише президент Мурсі».

Ліберальна опозиція в Єгипті почала збір підписів під петицією, що закликає до нових виборів. Її вже підтримали близько 22 мільйонів людей – половина населення, що має право голосу. Водночас, явного опозиційного кандидата, що міг би позмагатися з Мохамедом Мурсі, поки не визначено.

 Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua