"«Другий фронт» проти кремлівського агресора"

10 вересня 2014

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зустрівся з делегацією Американського єврейського комітету на чолі з його виконавчим директором Девідом Харрісом. Сторони обговорили ситуацію, яка склалася в Україні і в світі у зв’язку з військовою агресією Росії, а також роль міжнародних і національних неурядових організацій у мобілізації світової громадськості проти військової інтервенції Кремля.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів, глава нашого уряду і члени делегації АЄК дійшли цілковитої згоди як в оцінці ситуації, так і в необхідності активізувати зусилля міжнародного співтовариства у боротьбі проти військової загрози.

Девід Харріс підкреслив, що Україна конче потребує «Другого фронту» — глобального фронту солідарності прогресивного людства з українським народом, який обстоює свою свободу і незалежність. Він також високо оцінив зусилля уряду України, спрямовані на боротьбу з усіма видами ксенофобії, расизмом і антисемітизмом.

Зі свого боку Арсеній Яценюк наголосив, що, попри численні провокації, спроби посіяти ворожнечу на етнічному грунті й дискредитувати Україну в очах світової громадської думки зазнали цілковитого провалу. Глава уряду наголосив, що будь-які інспіровані ззовні намагання дестабілізувати міжнаціональний мир в Україні ніколи не сприйматимуться українцями і отримуватимуть миттєву відсіч.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua