"Другий транш МВФ підтримає бюджет"

6 вересня 2014

Четвертого вересня Україна отримала черговий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою stand by в розмірі 1,39 мільярда доларів США. Про це йдеться у повідомлені прес-служби  Міністерства фінансів України.

У Мінфіні зазначили, що частина траншу в сумі близько 1 мільярда доларів  США  буде використана на підтримку державного бюджету. Кредит МВФ надається Україні за таких умов: процентна ставка становить 3% річних; ставка одноразової комісії за резервування коштів — 0,15% (повертається пропорційно отриманих коштів); ставка сервісного збору — 0,5% від суми траншу. Кожен транш позики погашається таким чином: пільговий період — три роки (виплата відсотків здійснюється щоквартально); погашення основної суми здійснюється рівними частинами щокварталу протягом двох років.

Нагадаємо, що МВФ схвалив програму співпраці з Україною наприкінці квітня цього року загальним обсягом 17 мільярдів доларів. Перший кредитний транш Україна одержала на початку травня, його обсяг становив 3,2 мільярда доларів. Кошти спрямували на поповнення резервів Національного банку.

Експерти фінансового ринку прогнозують, що ця позика дасть змогу стабілізувати курс гривні й утримати ситуацію на валютному ринку. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua