"ДТП виснажують економіку"

6 липня 2013

БЕЗПЕКА. Уряд розробляє серйозну програму підвищення безпеки на автомобільних дорогах і зменшення кількості ДТП. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з Принцом Майклом Кентським. «І будемо вдячні вам за надання матеріалів з цього питання»,— звернувся він до співрозмовника.

Принц Майкл Кентський зазначив, що, за інформацією особливої комісії при ООН, членом якої він є, найбільше людей у світі гине від СНІДу, тифу та внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

«І ми в рамках цієї комісії поставили надзвичайно амбітне завдання: з 2010-го по 2020 роки вдвічі скоротити кількість ДТП, які призводять до смерті або тяжких травм. Звичайно, смерті або тяжкі травми внаслідок ДТП — надзвичайно велике горе для сімей постраждалих та друзів, але й з економічної точки зору це також надзвичайно серйозна проблема. У Великій Британії порахували, що кожна така  ДТП обходиться бюджету в мільйон доларів: оплата за послуги лікарень, страхових полісів, послуг адвокатів, поліції тощо», — сказав Принц Майкл. Він пообіцяв, що всі матеріали, які є у особливої комісії, буде направлено українському уряду, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua