"Українська символіка: два кольори наші"

Павло КУЩ
28 березня 2014

Днями активісти Комітету патріотичних сил Донбасу (КПСД) провели в Донецьку акцію «Прапор Батьківщини». Аби повернути місту синьо-жовті кольори, донеччани прикрасили центральну вулицю Артема державними прапорами, а також пов’язали на гілках дерев, на турнікетах, стовпах тощо стрічки цього самого кольору. Мета згаданої ініціативи — допомогти повернути краянам упевненість у тому, що вони таки живуть в Україні, а не в сусідній державі, прапорами якої останнім часом тут розмахують дедалі частіше.

Напередодні КПСД звернувся до Донецької облдержадміністрації, обласної ради та Донецької міської ради, відтепер було забезпечено наявність державних прапорів на будинках державної, обласної та міської комунальної власності. «Це потрібно зробити задля підняття морального духу патріотично налаштованих громадян, у яких унаслідок останніх подій у Донецьку та в Україні виникло відчуття «здачі» регіону місцевою владою та правоохоронцями антидержавним проросійським силам, абсолютній безкарності останніх».

Як відомо, під час недавніх вуличних акцій, активну участь у яких взяли «мітинг-туристи» із сусідньої держави, українські прапори знімали, натомість піднімали російські на будинках Донецької облдержадміністрації та облради, СБУ й обласної прокуратури.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua