"Двадцять чотири вінницькі родини отримали квартири за державною програмою «Доступне житло»"

30 травня 2013

НОВОСІЛЛЯ. Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул вручив у Вінниці свідоцтва на право власності на квартири 24 родинам, що придбали житло за державною програмою «Доступне житло», повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.

«Завдяки державній підтримці в 2010-2012 роках вже 6 тисяч українських родин стали власниками нових квартир. З початку цього року ще 1246 родин отримали нове власне житло. Я щиро вітаю новоселів! Уряд створює можливості для отримання громадянами власного житла. У 2013 році державою передбачено фінансування для надання допомоги у придбанні квартир 6 700 родинам», –сказав Олександр Вілкул.

Завдяки державній підтримці вінничани отримали нові квартири в сучасному 5-типоверховому будинку в мікрорайоні «Академічний».

«Програма здешевлення іпотечних кредитів, за умовами якої з 16% річних держава сплачує 13%, а громадянин лише 3%, корисна людям. Такі програми не тільки вирішують гостру житлову проблему українців, а й стимулюють розвиток будівельної індустрії та суміжних галузей української економіки. Одне робоче місце в будівельній галузі створює ще 5 у суміжних», – сказав Олександр Вілкул.

З метою здешевлення вартості квартир в мікрорайоні «Академічний» влада надає допомогу забудовникам. Зокрема, під будівництво мікрорайону безкоштовно виділено земельну ділянку, надається допомога у підведенні комунікацій, створені інфраструктури, зокрема, – у фінансуванні будівництва внутрішньоквартальних доріг.

Завдяки цим заходам вартість квартир в новому домі мікрорайону «Академічний» на 10-15% нижча, ніж в інших новобудовах Вінниці і складає 6200 грн за 1 кв. м. Із 125 квартир, придбаних у Вінницькій області за програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів, 91 квартиру придбано саме в мікрорайоні «Академічний».

Мікрорайон «Академічний» розташований в трьох кілометрах від обласного центру. Житло в «Академічному» користується попитом у вінничан.

Згідно з Генеральним планом забудови Вінниці територія мікрорайону «Академічний» має увійти до меж міста. Але вже зараз між мікрорайоном та центром міста налагоджений регулярний транспортний зв'язок. У 2013 році в мікрорайоні «Академічний» буде введено в експлуатацію ще три житлових будинки на 212 квартир. Також буде побудовано розвинену соціальну інфраструктуру – школу, дитячий садочок, дитячі та спортивні майданчики, 5 магазинів, 2 аптеки та кінотеатр.

В урочистому заході взяв участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.

ДОВІДКОВО

В 2013 році продовжується реалізація соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича – програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, яка започаткована у травні 2012 року.

З початку поточного року кількість будівельних майданчиків у рамках реалізації програм «Доступного житла» зросла в 9 разів. Зокрема будівництво вже ведеться у Львівській, Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Харківській областях, а також в містах Київ та Севастополь. Усього в регіонах уже підготовлено 43 земельні ділянки для будівництва 194 житлових будинків загальною площею більше 1,2 млн. кв метрів. Це більше 22 тисяч квартир.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua