"Дві справи проти Росії"

17 липня 2014

Європейський суд з прав людини, куди Україна звернулася у зв’язку з анексією Криму Росією, вже здійснює дослідження обставин, викладених у заяві української сторони. Міністерство юстиції у співпраці з іншими органами продовжує збирати й аналізувати відповідну інформацію на предмет подальшого спрямування доповнень до заяви.

У заяві проти Російської Федерації Україна заявила про порушення з боку Росії норм статті 1 Протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, що дає надалі можливість вимагати відшкодування матеріального збитку. Як повідомили в Мін’юсті, на сьогодні сума заявлених збитків становить 1 трильйон 180 мільярдів гривень, повідомляє УНІАН.

Ця структура розпочала також провадження у справі Надії Савченко проти Росії, надавши справі статус пріоритетної. Президент суду звернувся до уряду РФ з запитаннями про те, як потрапила Надія Савченко до російського СІЗО, на яких підставах та чому досі не було надано можливості зустрітися з консулом України. Також суд зобов’язав поінформувати про умови утримання української льотчиці. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua