"Дворазове харчування ефективно знижує вагу"

4 липня 2013

ДОСЛІДЖЕННЯ. Американські вчені довели, що дворазове харчування не тільки ефективно знижує вагу, але і покращує стан печінки, а також запобігає діабету. Про це повідомляють іноземні ЗМІ, передає УНН.

У ході дослідження половина групи з 54 осіб з надмірною вагою та індексом маси тіла в середньому 32,6 (що відповідає ожирінню) харчувалася два рази на день - вранці і в середині дня, причому не обмежуючи себе в кількості з'їденого. Інша половина їла шість разів на день невеликими порціями.

В результаті випробовувані з першої групи за час експерименту зменшили свій ІМТ в середньому на 1,23 одиниці, тоді як учасники, що харчувалися дрібно, схудли всього на 0,82 пункту. Крім того, з'ясувалося, що дворазове харчування знижує ризик жирової дистрофії печінки і підвищує чутливість тканин до інсуліну, захищаючи від діабету.

Однак для того, щоб така система харчування принесла плоди, необхідно дотримуватися чітких часових проміжків: сніданок між 6 і 10 годинами ранку, а обід з 12 до 4 годин дня. Сніданок не можна пропускати ні в якому разі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua