"Економічна складова інтеграції"

18 травня 2013

ПАРТНЕРСТВО

Європа відзначає істотний прогрес, досягнутий Україною  на шляху до підписання Угоди про асоціацію

Віце-президент політичної групи Європейського парламенту «Прогресивний альянс соціалістів і демократів» Лібор Роучек вважає економіку пріоритетом у відносинах між Україною і Європейським Союзом. Про це він заявив під час зустрічі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

«Економічні питання мають бути пріоритетом у відносинах України і ЄС. Політики з різних країн повинні об’єднатися заради економічного зростання, зниження безробіття тощо. У зв’язку з цим Угода про асоціацію, про зону вільної торгівлі є надзвичайно важливою, і нам необхідно на цьому сфокусуватися», — переконаний Лібор Роучек.

Водночас він відзначив, що за останні місяці Україна зробила значний прогрес у проведенні реформ та виконанні вимог Європейського Союзу для укладання Угоди про асоціацію, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Крім того, віце-президент політичної групи Європарламенту наголосив на значній ролі створеної за ініціативою Прем’єр-міністра України і Президента Європейського парламенту Мартіна Шульца моніторингової місії екс-президентів Кваснєвського і Кокса.

«В Європі краще стали розуміти, що «чарівного ключа» до справи Тимошенко немає», — сказав він і додав, що це питання має бути вирішено виключно у правовій площині.

У свою чергу, Микола Азаров поінформував Лібора Роучека про необхідні реформи, які здійснює Україна для підписання Угоди про асоціацію, а також привітав рішення Колегії Європейської комісії щодо підготовки угоди до підписання на Вільнюському саміті. «Нам приємно, що Колегія Європейської комісії ухвалила рішення про продовження підготовки до Вільнюського саміту. Ми зараз готуємось до проведення Ради Україна—ЄС. На мою думку, підготовка до цього саміту йде нормально, і я сподіваюсь, що у нас не буде тих питань, які зможуть викликати непорозуміння з боку наших європейських партнерів», — конкретизував глава уряду.

Микола Азаров нагадав, що Кабінет Міністрів прийняв програму активізації економіки і планує до кінця року досягти зростання ВВП на приблизно три відсотки.

Також сторони домовилися активізувати політичну співпрацю. Зокрема створити робочі групи за конкретними напрямками співпраці.

«Буде створено робочі групи, які займатимуться конкретними речами в економіці, соціальній сфері та спрощенні візового режиму. Ми визначили конкретні теми, над якими працюватимемо для того, щоб посилити співпрацю на партійному рівні», — резюмував Лібор Роучек. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua