"Економіці треба «озеленення»"

17 травня 2013

ПОЗИЦІЯ

Ми повинні брати активну участь у міжнародних кліматичних заходах, впроваджуючи енергозберігаючі екологічні технології

 

На цьому наголосив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков у ході брифінгу у Будинку уряду. «Під час моєї участі у четвертій Міністерській конференції «Петерсберзький кліматичний діалог» стало зрозуміло, що світова спільнота готова до укладання нової всеохоплюючої, глобальної, кліматичної угоди, яка б забезпечила участь країн усього світу у збереженні клімату сталим», — зазначив міністр.

Говорячи про міжнародне співробітництво в екологічній сфері, він повідомив, що з 31 травня по 9 червня відбудеться офіційний візит делегації Міністерства екології та природних ресурсів до Японії, під час якого планується провести робочі зустрічі в рамках виконання нашою державою умов договору продажу одиниць установленої кількості між Україною та Японією та іншими приватними компаніями, що спеціалізуються на технологіях з енергозбереження, поводження з відходами тощо. Планується відвідати ядерну електростанцію «Фукусіма» для обміну досвідом та налагодження тісної співпраці в рамках подолання аварії на Чорнобильській АЕС.

Крім того, заплановано провести зустрічі з високопосадовцями та представниками міністерств екології, економіки, промисловості та інфраструктури Японії, а також з керівництвом японської агенції з міжнародного співробітництва з метою обговорення можливості реалізації перспективних проектів у сфері збереження навколишнього середовища.

Водночас, за словами Олега Проскурякова, у період з 31 травня по 18 червня Україна має унікальний шанс ознайомитися з японськими енергозберігаючими екологічними технологіями в рамках реалізації міжнародного проекту «Збережемо клімат разом». Проект передбачає проведення низки семінарів та тренінгів, що пройдуть у Донецьку, Івано-Франківську, Харкові, Хмельницькому, а також спеціалізованої експозиції інноваційних технологій в галузі енергозбереження, що відбудеться 12—14 червня в Києві. Міністр також розповів, що у рамках співпраці з Японією протягом чотирьох останніх років у 24 регіонах України реалізується 536 проектів з енергозбереження.

У ході брифінгу Олег Проскуряков також поінформував, що Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження про збільшення граничної чисельності обласних, Київської, Севастопольської міських державних адміністрацій у зв’язку з передачею останнім повноважень від територіальних управлінь Міністерства екології та природних ресурсів. Іншим розпорядженням визначено, що сума, яку виділено бюджетом на 2013 рік для утримання зазначених територіальних управлінь, повинна бути передана в обласні державні адміністрації, повідомляє прес-служба відомства.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua