"Економія бюджетних коштів: не до «програмного» жиру"

Олег ГРОМОВ
3 квiтня 2014

Уряд достроково припинив дію 14 держпрограм задля економії бюджетних коштів. Більшість із них були прийняті ще у 2007—2008 роках і мали вже завершитися, однак через хронічне недофінансування так і залишилися на папері.

До відмінених потрапили програми: «Наука в університетах», мета якої — активізація наукової діяльності у вишах за допомогою створення спеціальних науково-навчальних центрів (прогнозований обсяг фінансування із різних джерел — 525 мільйонів гривень); «Сто відсотків», яка мала б забезпечити школи високошвидкісним Інтернетом, комп’ютерами і створити загальноосвітню мережу з особистими сторінками кожної школи (781 мільйон гривень); біологічного захисту України (747 мільйонів гривень); реформування кримінально-виконавчої служби (3,9 мільярда гривень). До цього переліку належить і розвиток мережі ПТУ (3,5 мільярда гривень), і впровадження світлодіодів замість ламп розжарювання (717 мільйонів гривень), і будівництво лабораторії для створення нових ліків (2,7 мільярда гривень), а також 182 нових дитячих садків і реформа вже діючих (5 мільярдів гривень), підвищення протипожежної безпеки задля захисту населення і довкілля (787 мільйонів гривень), установка систем фото- і відеофіксації проблемних ділянок доріг і автоматичних систем виміру швидкості руху з метою підвищення безпеки на дорогах (6 мільярдів гривень).

Окрім того, було припинено ще чотири держпрограми з невеликими обсягами фінансування. Вони стосувалися підготовки фахівців у сфері євроінтеграції, підвищення якості шкільної природно-математичної освіти, збереження культурної спадщини і розвитку туристичної інфраструктури Глухова, розвитку державної служби. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua