"Екстрадиція нормалізує відносини"

5 березня 2014

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов, відкриваючи вчорашнє пленарне засідання, заявив, що, відповідно до Конституції України та українського законодавства, лише Верховна Рада може приймати рішення в разі потреби звертатися до інших держав щодо введення іноземних військ.

«Це виключно компетенція парламенту, — наголосив він. — Жодна країна не може прикриватися заявами громадянина, навіть і екс-президента».

Народні депутати, присутні на засіданні, проголосували за відповідну Заяву Верховної Ради. Крім того, Генеральна прокуратура проводить слідство щодо масових убивств в Україні. «Одним із головних фігурантів у цих справах є колишній президент В. Янукович», — сказав він, додавши що ГПУ звертатиметься до Російської Федерації, де перебуває В. Янукович, з вимогою його негайної екстрадиції до нашої країни, «де йому буде забезпечено чесний та неупереджений суд».

«Для швидкого зняття напруги, яка сьогодні виникла в АР Крим, Російська Федерація повинна негайно повернути свої війська до місць їх дислокації та припинити втручання у внутрішні справи нашої країни», — наголосив Олександр Турчинов. Крім того, на його думку, видача В. Януковича сприяла б пришвидшенню нормалізації двосторонніх відносин між нашими країнами.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua