"«Еліксир щастя» на дві області"

Валерій МЕЛЬНИК
9 жовтня 2013

На Волині на третину зріс показник сплати акцизів. Це наслідок послідовної роботи фахівців Міндоходів з тими, хто уникає сплати цього податку.  Ось і днями правоохоронці викрили підпільне виробництво фальсифікованої горілки. Про обсяг виготовлення та збуту самопалу свідчать вилучені 182 літри спирту та 13 тисяч пляшок лікеро-горілчаних виробів сумнівної якості. Вони призначалися споживачам принаймні двох областей — Волинської та сусідньої Рівненської. Під час обшуку знайшли й марки акцизного податку з ознаками підробки, устаткування для розливу «еліксиру щастя». 

Загалом, як повідомила прес-служба ГУ Міндоходів, сплата акцизного податку з алкоголю і тютюну в області зросла, попри те, що виробниками підакцизних товарів в області зареєстровано лише чотири пивзаводи і один виробник цигарок. Нині жоден із них не має заборгованості перед бюджетом із цього платежу.

За словами начальника ГУ Міндоходів Волині Ігоря Сінгаєвського, лише з початку цього року оперативні підрозділи в області з незаконного обігу вилучили підакцизних товарів на 5,6 мільйона гривень. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua