"Еліта не залишиться осторонь"

Світлана ІСАЧЕНКО
5 серпня 2014

120 спецпризначенців із Прикарпаття прийняли військову присягу на вірність українському народові. Перед відправленням до зони проведення Антитерористичної операції бійці нещодавно створеного батальйону особливого призначення патрульної служби міліції «Івано-Франківськ» присягнули служити Батьківщині вірою і правдою. Присутні на урочистостях, що відбулися на плацу Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ України, хвилиною мовчання вшанували пам’ять військових, полеглих у зоні АТО, поклали квіти до пам’ятника працівникам міліції, які загинули під час виконання службових обов’язків, у тому числі на охопленому війною сході країни.  

З бійцями, а також із їхніми рідними і близькими, що приїхали на присягу, спілкувалися заступник міністра внутрішніх справ України Микола Величкович, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрій Троценко, заступник голови обласної ради Остап Дзеса, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, начальник УМВС в Івано-Франківській області Микола Семенишин. Вони акцентували, що вимогою часу є професіоналізм бійців, бо лише їхня фаховість здатна мінімізувати втрати під час цієї неоголошеної війни.

— Несення служби у зоні АТО — це свідчення високого патріотизму та національної гідності. За це велика вам подяка. Чекаємо на повернення з перемогою, — звернувся до особового складу батальйону голова ОДА Андрій Троценко.

Для спецпризначенців військова присяга звучить урочисто. Фото Миколи МАЦЮКА

Прикарпаття відправляє на схід еліту міліції краю — навчених військових, які зокрема пройшли спецпідготовку у навчально-тренувальному центрі «Лисець» в умовах, наближених до бойових. На високому рівні й матеріально-технічне забезпечення батальйону. Є тепловізори, пристрої нічного бачення, вся необхідна амуніція, в тому числі й бронежилети найвищого класу захисту. Рада оборони Івано-Франківської області виділила зі свого спеціального фонду понад 500 тисяч гривень для потреб батальйону «Івано-Франківськ», а також батальйону військової частини 1241 Національної гвардії, що дислокована на Прикарпатті.

До благородної справи долучилися й волонтери, активісти «Народної самооборони Коломийщини», а ще — народна артистка України Оксана Білозір, яка виступила на Прикарпатті з благодійними концертами. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua