"Енергоефективність наближає до Європи"

21 травня 2015

Енергетичне співтовариство підтримує Національний план дій з енергоефективності до 2020 року. Про це йшлося на зустрічі віце-прем'єр-міністра — міністра регіонального розвитку, будівництва та житлового-комунального господарства Геннадія Зубка з директором секретаріату Європейського енергетичного співтовариства Янезом Копачем.

Мінрегіон погодив цей документ і чекає на затвердження урядом. Янез Копач звернувся із проханням пришвидшити цей процес, адже Енергетичне співтовариство підтримує кроки нашого уряду з розроблення законодавства у галузі енергоефективності.

Водночас організація висловлює зауваження і пропозиції щодо підготовленого законопроекту «Про енергетичну ефективність будівель» у зв’язку з невідповідністю його норм положенням директиви ЄС «Щодо енергетичної ефективності будівель».

Геннадій Зубко вніс пропозицію погодити текст законопроекту з вимогами відповідних директив під час підготовки цього законопроекту до другого читання у Верховній Раді. Зокрема сторони погодилися, що вимогу про обов’язковість надання сертифіката енергоефективності будівель, які передають у власність або оренду власникам, може бути відтерміновано в законі на певний період.

«В Україні потрібно створити цивілізований ринок із прозорими умовами надання такої послуги і лише потім запроваджувати обов’язковість її надання», — цитує прес-служба Мінрегіону позицію Геннадія Зубка. За його словами, уряд може внести цей законопроект на розгляд парламенту вже на нинішній сесії.

Учасники зустрічі також обговорили питання підготовки проекту закону України «Про ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів», яким зокрема запропоновано запровадити енергетичне маркування та стандартизацію, енергетичний аудит і менеджмент.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua