"Facebook та Apple завойовують Схід"

25 квiтня 2014

Facebook та Apple довели, що ставити хрест на цих компаніях зарано.

Обидві відзвітували за підсумками кварталу, обидві зробили це після закінченння торгів на фондовому ринку і обидві здивували сильними результатами.

Прибутки Apple зросли на 7% – 10,2 млрд дол. Продажі перевищили 45,5 млрд дол, здебільшого завдяки iPhone і його популярності в Китаї.

Прихильники яблучних смартфонів в КНР зраділи, коли Apple підписав угоду з оператором China Mobile Ltd.

Телефони з контрактами, так би мовити «залочені» апарати, – набагато дешевші.

Facebook так само заповнив свою головну прогалину – рекламу на мобільних пристроях. Раніше смартфонні версії соціальної мережі не містили майже нічого – прибутки були відповідними. Щойно цю ситуацію виправили – 2,5 млрд дол. доходу.

Експерти пояснюють: «Проблема Facebook полягає в тому, що аудиторія зростала не так швидко. Тому три квартали поспіль щомісячне зростання кількості користувачів було меншим, ніж до цього. Відтак аудиторія не зростає достатньо швидко. Але ця аудиторія стає активнішою. Приміром, багато людей користуються Facebook щодня, а не раз на місяць. Це добре. Але в Азії цього немає».

Аби завоювати якомога більше користувачів, Facebook навіть виклав 19 млрд дол. за сервіс обміну повідомленнями WhatsApp. Але азійський ринок не так просто підкорити – там популярні місцеві месенджери.

Тим не менш обидві компанії роблять усе можливе, аби завоювати Схід.

Copyright © 2014 euronews  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua