"Фантастичний бойовик «Гра Ендера» українські глядачі побачать 7 листопада"

30 жовтня 2013

Надворі 2135-й рік. Землянам дивом вдалося вижити після двох вторгнень інопланетних ворогів — раси «жукерів». Але наближається час наступної битви з інопланетянами — про це розповідає новий фантастичний бойовик «Гра Ендера».

Гаррісон Форд, актор з «Гри Ендера»:

«Йдеться про вартість того, що ми покладаємо на нашу молодь емоційно та морально. Молодим доведеться вести війну за наше суспільство. Ми просимо їх робити те, що не завжди є частиною їхньої природи. За це вони заплатять емоційну ціну або ціну свого життя».

Щоб не програти битву, земляни створили спеціальну військову школу, куди відправили найталановитіших дітей. Серед них — головний герой Ендер Віґґін. Йому судилося стати майбутнім полководцем міжнародного флоту Землі.

Стрічка заснована на науково-фантастичному романі Орсона Скотта Карда. Книга у 1980-х отримала найпрестижніші літературні премії у галузі фантастики.

Віола Девіс, акторка з «Гри Ендера»:

«Я завжди відокремлювала послання від його автора. У минулому було багато чудових людей, які вели дуже сумнівне особисте життя, від Мартіна Лютера Кінга до Джозефа Кемпбелла — я люблю всі його книги, зокрема «Героя з тисячею облич». На мою думку, у «Грі Ендера» ми створили щось, що стимулює нас до чогось дуже необхідного, а саме: що стається, коли ми навчаємо цих молодих людей воювати?»

Робота над сценарієм стрічки тривала з початку 2000 років. Сам автор роману написав остаточний сценарій у 2009 році. Премєра «Гри Ендера» в Україні запланована на 7 листопада.

 Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua