"Феросплавники відвоюювують ринки збуту"

18 квiтня 2013

ТАРИФИ. «У зв'язку з прийняттям Кабміном постанови про підтримку електрометалургійної галузі і подальшим підписанням меморандуму про взаємодію між урядом і керівництвом феросплавних підприємств (з досить жорсткими умовами для феросплавників), вдалося відновити роботу зупинених з грудня 2012  Запорізького і Стаханівського феросплавних заводів. Завдяки запуску цих підприємств знизилась соціальна напруженість у містах, де ці підприємства розташовані», – поінформував журналістів виконавчий директор Української асоціації виробників феросплавів (УкрФА) Сергій Кудрявцев.

Нагадаємо, надання феросплавним заводам економічно обґрунтованих тарифів надмірно затягнулося: з моменту, коли було дано письмово доручення Президента України «вжити заходів з розробки та впровадження справедливих тарифів для великих електрометалургійних підприємств України» і до моменту підписання «Меморандуму порозуміння» минуло півроку.

«Було втрачено час, протягом якого відбулися негативні зміни кон'юнктури ринку: продовжилося зниження попиту на сталь на внутрішньому і міжнародному ринках. Відповідно, впав попит на феросплави. Упустити ринки збуту легко, відновити їх набагато складніше. Удвічі складніше повернутися на ринки в період падіння попиту продукції, яку випускає наше підприємство. Тобто паралельно із запуском виробництва ми змушені в буквальному сенсі відвойовувати ринки збуту феросплавів» – стверджує голова правління Запорізького заводу феросплавів Павло Кравченко.

Відділ економіки
 «Урядовий кур’єр»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua