"Франція проводить у Малі масштабну військову операцію"

9 квiтня 2013

У СВІТІ. Французькі сили спільно з урядовими військами Малі проводять у долині на північ від міста Гао одну з наймасштабніших військових операцій зі знищення ісламістських угруповань під кодовою назвою «Густав», передає УКРІНФОРМ з посиланням на AFP, кореспондент якого перебуває у складі контингенту в Малі. 

«Ця операція називається «Густав» і є однією з найбільш масштабних і важливих з початку конфлікту в Малі в січні. У ній беруть участь кілька тисяч військовослужбовців, десятки одиниць бронетехніки, вертольотів, артилерії, безпілотні літальні апарати і багатоцільові літаки», – зазначив командувач операцією французький генерал Бернар Баррера.

У перший день операції «Густав», яка розпочалася ще у неділю, об'єднаний контингент пройшов кілька десятків кілометрів вглиб країни на північ від Гао. Хоча за перші два дні військові і не зустріли організованого опору ісламістів, сапери виявили і знешкодили 340 снарядів і ракет великого калібру, які зберігалися у тайниках.

«Ми завершили оточення великої долини на північ від Гао, яку, на нашу думку, ісламісти використовують як матеріально-технічну базу для груп бойовиків, пошук яких ми методично здійснювали і продовжуємо здійснювати», – зазначив генерал.

За його словами, кілька підрозділів об'єднаних франко-малійських сил розпочали прочісувати лісисті масиви в долині, шукаючи ісламістів у поселеннях місцевих кочівників. Операція триватиме ще кілька діб.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua