"Французи вийшли на мільйонні марші єдності "

12 сiчня 2015

У неділю в Парижі відбувся марш єдності, до якої закликав президент Франсуа Олланд, який разом з лідерами багатьох країн також приєднався до маніфестації.

Він став наймасштабнішим в історії країни. Загалом в маніфестаціях по всій Франції взяло участь 3 мільйони 700 тисяч людей.

Вони вшанували пам’ять 17 жертв терактів – працівників тижневика «Шарлі Ебдо», співробітників поліції і заручників, чиї родичі очолили колону демонстрантів.

Марш став потужним закликом до відсічі тероризму і до захисту цінностей демократії:

«Я вийшла на підтримку свободи висловлення думок, свободу кожного, щоб зняти напруження між різними громадами. Ми поважаємо свободу думки у Франції, отож «Я Шарлі».

«Я прийшов сюди сьогодні, тому що є французи, які загинули, і рівність, свободу, братерство – ці принципи треба захищати, де б ви не були і до якої б релігії не належали. Хоча серце кровю обливається».

«Сподіваюся, нинішня єдність не стане плинною, що за цим зявиться щось, що охопить всю країну і навіть увесь світ, усвідомлення проблем, за яким прийдуть реальні зрушення. Не знаю, може, це утопія, та хочеться у це все вірити».

Учасники ходи у центрі Парижа пройшли трикілометровий шлях від площі Республіки до площі Нації і нової площі Свободи слова:

«Париж став у неділю столицею світу, столицею свободи і має намір залишатися таким. Це довела сьогодні величезна кількість людей, що вийшли на вулиці. Люди різних прошарків, різного віку, дійсно історична подія. Площа Нації злилася з площею Свободи і площею Республіки», – передає з Парижа кореспондент Євроньюз Фабєн Фарж. 

Copyright © 2015 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua