"Французька економіка впадає у рецесію"

25 березня 2013

ЕКОНОМІЧНИЙ ДВИГУН ЗУПИНЯЄТЬСЯ. Рівень безробіття у Франції невдовзі сягне найвищого рівня за останні 15 років, а економіка не зростатиме – такими прогнозами Париж лякає Інститут статистики і економічних досліджень.

Згідно з останнім прогнозом, у другому кварталі роботи не матимуть 11% населення, а ВВП якщо і зросте – то не більш, ніж на 0,1%. Але до цього моменту Франція може сповзти у рецесію.

Британські аналітики погоджуються з колегами: «Рецесія – це саме те, що найімовірніше чекає на французьку економіку. Якщо звірити останню статистику за індексом РМІ, можна пересвідчитися, що цього разу скорочується сектор послуг і, найголовніше, – внутрішній попит. Саме це було основними двигунами зростання економіки Франції останні кілька років».

Аби подолати проблеми і якось нейтралізувати падіння споживчих витрат, скорочення будівництва та зменшення інвестицій, Франції доведеться збільшити свою залежність від експорту. Якщо внутрішні двигуни не працюють, Парижу доведеться покластися на закордонні аварійні генератори.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua