"Фрателло визначив кандидатів до збірної"

Валерій КАЛІНІЧ
22 липня 2014

Національна збірна України готується дебютувати на світовій першості. Одна з головних несподіванок торішнього чемпіонату Європи — вдалий виступ молодої української дружини. Дмитро Забірченко разом з партнерами по команді не тільки вийшли з групи, а й  зуміли зачепитися за шосте місце. Нагадаю, що саме шістка найсильніших збірних Старого Світу отримала право представляти наш континент на черговій світовій першості. Яскравий баскетбольний фестиваль за участю найсильніших майстрів помаранчевого м’яча відбуватиметься з 30 серпня по 14 вересня в Іспанії.

Перший матч підопічні Майкла Фрателло проведуть 30 серпня проти команди Домініканської Республіки. На стадії плей-оф продовжить боротьбу за нагороди квартет найсильніших з кожної групи.

На засіданні Ради ФІБА Європа 13 червня президента Федерації баскетболу України Олександра Волкова обрано віце-президентом і членом Виконавчого комітету ФІБА Європа.

— Я був не проти, щоб ми потрапили в одну групу з американцями, — розповів журналістам президент Федерації баскетболу України Олександр Волков. — Так і вийшло. Не варто завий раз нагадувати всі титули головного фаворита світової першості: збірна США — 14-разовий переможець баскетбольного турніру Олімпійських ігор, чотириразовий чемпіон світу.  Саме американці виграли «золото» попередньої світової першості, яка проходила в Туреччині. Приємно, що у груповому турнірі ми уникнули зустрічі з Литвою та сильними балканськими збірними. Щодо Туреччини, то вона зараз переживає не найкращі часи.  Багато залежатиме  від того, скільки у розташування різних збірних приїде зірок НБА.

Нагадаємо, що у Національній баскетбольній асоціації нині виступають двоє українців: центрові «Фінікс Санз» Олексій Лень і В’ячеслав Кравцов.

Головний тренер синьо-жовтої дружини американський спеціаліст Майкл Фрателло назвав прізвища кандидатів на участь у матчах світової першості.  Під час  першого навчально-тренувального збору тренерський штаб перевірить кондиції тих виконавців, які були в таборі збірної торік, однак не потрапили до основного складу.

Четверо баскетболістів мають шанс дебютувати в головній команді країни. Це насамперед один з найперспективніших українських талантів — Святослав Михайлюк, зріст якого 199 сантиметрів. 17-річний вихованець «Черкаських мавп» наступний сезон проведе у престижній студентській лізі США, захищаючи кольори баскетбольного клубу Університету Канзасу. Компанію Святославу складе його партнер у юнацькій збірній країни Олексій Лень.  Ще двоє потенційних новачків також виступають за океаном: 24-річний захисник Остап Чолій з Івано-Франківської області та 20-річний вихованець донецького баскетболу форвард Джоель Боломбой.

СКЛАД ГРУП ЧС-2014 З БАСКЕТБОЛУ:

Група А: Іспанія, Сербія, Франція, Бразилія, Єгипет, Іран

Група В: Філіппіни, Сенегал, Пуерто-Рико, Аргентина, Греція, Хорватія

Група С: Домініканська Республіка, Туреччина, США, Фінляндія, Нова Зеландія, Україна

Група D: Словенія, Литва, Ангола, Корея, Мексика, Австралія.

Таким  бачить склад збірної головний тренер української команди:

Захисники:

Олександр Липовий («Црвена Звезда», Сербія),

Денис Лукашов,  Дмитро Забірченко («Азовмаш»),

Олександр Мішула («Дніпро»),

Руслан Отверченко (БК «Київ»),

Сергій Гладир («Нантерр», Франція),

Олександр Кольченко («Львівська політехніка»), 

Клим Артамонов (БК «Одеса»),

Юджин Джетер («Шандон Лайонс», Китай),

Святослав Михайлюк («Черкаські мавпи»),

Остап Чолій (університет Раєрсон, Канада).

Форварди:

В’ячеслав Бобров (БК «Київ»),

Станіслав Тимофєєнко («Дніпро»),

Леонід Стефанишин («Львівська політехніка»),

Артур Дроздов («Будівельник»),

Максим Корнієнко, Дмитро Глєбов (БК «Донецьк»),

Максим Пустозвонов («Азовмаш»),

Джоель Боломбой (університет Вебер Стейт, США),

Сергій Ліщук («Валенсія», Іспанія).

Центрові:

Ігор Зайцев, Кирило Натяжко (обидва — «Азовмаш»),

В’ячеслав Кравцов, Олексій Лень («Фінікс Санз», США).

Заявка відправлена до штаб-квартири ФІБА 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua