"Футбол: покажемо в Харкові культуру вболівання"

Оксана ГОЛОВКО
5 жовтня 2013

Матч відбіркового циклу чемпіонату світу 2014 року між збірними України і Польщі, який відбудеться 11 жовтня у Харкові на стадіоні «Металіст», пройде при вболівальниках. Про це повідомили на прес-конференції у четвер  президент Федерації футболу України Анатолій Коньков  та почесний президент ФФУ Григорій Суркіс.

За словами Анатолія Конькова, 3 жовтня ФФУ подала апеляцію до Апеляційного комітету ФІФА щодо вердикту Дисциплінарного комітету цієї організації стосовно ФФУ, який був оприлюднений у п’ятницю 27 вересня. Оскільки Апеляційний комітет ФІФА не встигне своєчасно (до 11 жовтня) розглянути оскарження ФФУ щодо цієї справи, рішення ФІФА призупинено строком на один офіційний матч збірної України.

«Ми об’єднали наші зусилля разом з Григорієм Михайловичем, щоб вирішити цю проблему. З першим завданням ми вже впоралися: матч Україна — Польща у Харкові пройде при вболівальниках. Важливо, щоб усі зрозуміли, що нам необхідно раз і назавжди сказати «ні» расизму, націоналізму та іншим забороненим проявам політики на українських стадіонах», — зазначив він.

У свою чергу Григорій Суркіс наголосив, що ФІФА не зняла санкції стосовно ФФУ, а лише призупинила їх. Тому надзвичайно важливо, щоб на українських стадіонах не відбулось рецидиву подій, які мали місце 6 вересня на «Арені Львів» під час матчу зі збірною Сан-Марино.

«Це хороша новина для багатьох тисяч уболівальників. Сподіваюся, це рішення надасть імпульсу для придбання вболівальниками квитків на матч з Польщею. Як віце-президент УЄФА хочу звернутися до своїх співвітчизників: наша радість може бути крихкою. Нічого хорошого нас не чекає у майбутньому, якщо повторюватиметься те, що мало місце у Львові. На жаль, ми не встигли за такий короткий час вирішити проблему загалом, адже це тривалий процес, пов’язаний з  великим обсягом юридичної роботи», — сказав Григорій Суркіс.

Наприкінці прес-конференції Анатолій Коньков попрохав представників ЗМІ посприяти об’єктивному висвітленню інформації і не створювати штучного ажіотажу з приводу цієї проблеми та закликав до її деполітизації.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua