"Гадячу підвищать статус"

Олександр ДАНИЛЕЦЬ
16 квiтня 2015

Вперше ідею надання колишній гетьманській столиці статусу міста обласного значення висловив перший заступник Гадяцького міського голови Володимир Нестеренко. А потім у порядку почерговості за неї проголосували на міській, районній та обласній сесіях депутати. Мовляв, якщо вже Полтавську область вирішили поділити на кілька регіонів, прив’язавши їх до міст обласного значення, то справедливо, якщо серед них буде і самодостатній Гадяцький регіон. Адже тут 54 тисячі населення. 

Це питання розглядає Комітет із питань державного будівництва та місцевого самоврядування Верховної Ради України. І на думку багатьох жителів міста, у них є всі підстави очікувати від парламенту позитивного результату.

— Якщо отримаємо статус міста обласного значення, у нас з’явиться можливість за адміністративно-територіальної реформи зберегти Гадяцький район як територіальну одиницю, — розмірковує Володимир Нестеренко. — До того ж у місті осідатиме 60% податку з доходу фізичних осіб, а це понад 20 мільйонів гривень.

На його думку, після одержання статусу міста обласного значення міський бюджет зросте із 18,6 до 42,3 мільйона гривень, що дасть змогу розвивати інфраструктуру, надавати більше коштів на благоустрій. У місті лишаться міськрайвідділи освіти, культури, міліції, суд, прокуратура тощо. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua