"Гагарін сказав будинку: «Поїхали!»"

Світлана ГАЛАУР
24 жовтня 2013

Найбільший в Україні портрет першого у світі космонавта Юрія Гагаріна  намалювали у Харкові на будинку №39, який розташований на проспекті імені Гагаріна. На стіні багатоповерхівки зображено небо, космос, корабель «Восток-1» і портрет самого космонавта в скафандрі.  На це полотно художники витратили близько 500 балончиків з фарбою понад 40 відтінків. Заввишки малюнок  — 35,25 метра, завширшки — 12,81 метра, площа — 451,55 квадратного метра. Величезне полотно представники Національного реєстру рекордів України зафіксували як рекорд — «найбільше графіті на фасаді будинку».

На картину витратили близько 500 балончиків з фарбою понад 40 відтінків. Фото прес-служби Харківської міськради

Цей малюнок, за словами заступника голови адміністрації Комінтернівського району Харкова Дениса Дорожкіна, — гордість не лише району, а й усього міста. «Такі справи не мають бути забуті. Я упевнений, що цей портрет Юрія Гагаріна стане гордістю і візитною карткою першої столиці», — зазначив він.

А експерт  Національного реєстру рекордів України Віталій Зорін, який керував процесом реєстрації, наголосив, що рекорд буде дуже важко побити. У разі, коли  охочі і знайдуться,  їм доведеться малювати вже на 16-поверхових або 24-поверхових будівлях. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua