"«Газпром експорт» почав попереджати Європу про можливе призупинення поставок газу"

25 березня 2014

Російський «Газпром експорт» почав повідомляти європейських партнерів про те, що поставки «блакитного палива» можуть бути призупинені через кризу у російсько-українських відносинах. Зокрема, таке попередження отримала боснійська компанія «BH Gas», яка є основним постачальником газу у Боснії і Герцеговині. 

Про це у вівторок повідомляє хорватське інформагентство HINA з посиланням на боснійські ЗМІ.

«Директор «BH Gas Company» Мірза Сендяревич сказав виданню Dnevni Avaz, що «Газпром експорт» надіслав таке попередження», – йдеться у повідомленні.

При цьому уточнюється, як саме подають у Москві причину для подібного повідомлення: «Газпром експорт» заявив, що Україна може заборонити транспортування (газу – ред.), якщо конфлікт між Києвом і Москвою, що виник через відділення Криму від України, продовжить поглиблюватися».

 Боснія, як і багато інших європейських країн, залежить від російського газу, який транспортується через Україну. Всього через українську територію надходить не менш як 66% експорту газу з Росії в Європу, передає УКРІНФОРМ.

Боснія заборговувала російській компанії «Газпром експорт» 104 мільйони євро за газ, поставлений впродовж війни 1992-1995 рр. БіГ також має складнощі з розрахунками і за поточні поставки «блакитного палива». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua