"Генеральне тренування відбудеться в березні"

22 жовтня 2013

Через півтора тижні починається реєстрація учасників пробного зовнішнього незалежного оцінювання, яка триватиме упродовж місяця — з 1 до 30 листопада. Потренуватися складати ЗНО майбутні абітурієнти зможуть 22 та 29 березня наступного року, за одне тестування треба буде заплатити 89 гривень. Як попереджають в Українському центрі оцінювання якості освіти, якщо учасник з будь-якої причини не з’явився на пробне тестування, сплачені кошти йому не повертатимуть. Пробне тестування, як і ЗНО-2014, проводитимуть із одинадцяти предметів. Утім, майбутні абітурієнти зможуть узяти участь лише в одному із запропонованих у той чи той день тестувань.

Аби потрапити на пункт тестування, треба мати з собою квитанцію про сплату вартості послуг за проведення пробного тестування, паспорт або свідоцтво про народження, запрошення (реєстраційну картку).

Виконавши всі завдання, учасники пробного ЗНО самостійно визначатимуть свої результати. Після того, як спливе час, відведений на виконання тестів, майбутнім абітурієнтам роздадуть інформацію з відповідями на завдання та схемами нарахування тестових балів.

Результати пробного ЗНО можна буде визначити за шкалою 100—200 балів. Для цього майбутньому абітурієнтові треба буде зайти на сайт, де він реєструвався, та у відповідних розділах інформаційної сторінки «Особистий кабінет учасника ПЗНО» внести відповіді зі свого паперового бланка А.

Як наголошують в Українському центрі оцінювання якості освіти, реєстрація на пробне ЗНО не означає, що абітурієнта автоматично оформлять і для участі в основній сесії незалежного оцінювання. Докладніше щодо порядку реєстрації майбутні абітурієнти можуть дізнатися на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти, на території обслуговування яких вони проходитимуть пробне ЗНО.

АБІТУРІЄНТОВІ НА ЗАМІТКУ

Перелік предметів, які увійшли до пробного ЗНО:

♦22 березня 2014 року: українська мова та література, хімія, фізика, російська мова, всесвітня історія; одна з іноземних мов: англійська, німецька, французька або іспанська (за вибором).

 29 березня 2014 року: математика, історія України, біологія, географія, світова література. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua