"Гетьмани художньої гімнастики"

Ганна РОМАШКО
9 квiтня 2014

На черговому етапі Кубка світу з художньої гімнастики в Лісабоні українські гімнастки здобули золоту і дві бронзові нагороди в групових вправах.

Нашим спортсменкам не було рівних у вправі з десятьма булавами, де судді поставили їм 16,850 бала і віддали перемогу. Друге місце поділили команди Японії та Іспанії — 16,500, повідомляє офіційний сайт Міжнародної федерації гімнастики.

У вправах із трьома м’ячами та двома стрічками українки показали третій результат — 16,650. Першими фінішували японки — 17,050, а другими іспанки — 16,850.

Це дало змогу збірній України в загальному заліку поділити третє місце з командою Японії, пропустивши вперед збірні Іспанії та Азербайджану.

Фото УНІАН

В індивідуальному раунді змагань найкращий результат серед українок показала Вікторія Мазур: вона фінішувала четвертою в композиції зі стрічкою, а в  багатоборстві  посіла дев’яте місце. Перемогла тут кореянка Єн Джей Сон.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав українських гімнасток і тренерський склад з прекрасним виступом у Лісабоні, побажавши подальших успіхів та вдалого продовження сезону.

А у вітчизняній Федерації гімнастики наголошують, що, попри складну ситуацію в країні, національна збірна команда з художньої гімнастики намагається  гідно представляти Україну на міжнародній спортивній арені і з гордістю піднімати національний прапор.

Зазначимо, що торік наша збірна з одного з найвидовищніших видів спорту здобула  104  медалі на міжнародних змаганнях, а Україна гідно провела світову першість з художньої гімнастики. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua