"Гібридний літак: у небі літає, а на землі їздить, як автомобіль"

7 листопада 2014

Інженери зі Сполучених Штатів розробили концепцію гібридного електричного літального пристрою: він підіймається увись і приземляється як гелікоптер, під час польоту поводиться як літак, а після посадки перетворюється на дорожній транспортний засіб.

Назва нового апарату – SkyCruiser. Його розробник – компанія Krossblade Aerospace Systems зі штату Арізона. Роторна система, така сама, як у гелікоптера, дає йому змогу підійматися і сідати на невеликих ділянках, усуваючи тим самим необхідність злітно-посадкової смуги.

Потужний електричний двигун дає йому змогу плавно і легко злітати. Щойно апарат набирає висоту, як пропелери припиняють функціонувати «самоусуваються».

Коли SkyCruiser переходить у режим польоту, він може розвивати швидкість до 500 кілометрів на годину, що робить його значно швидкіснішим і ефективнішим за гелікоптер.

Він здатний долати відстань до 1600 кілометрів, разом із вантажем, без перезарядження.

І, нарешті, останній момент (після приземлення пятимісний літальний апарат перетворюється на дорожній транспортний засіб) гідний того, щоб увійти до найвибагливішого сучасного науково-фантастичного фільму. 

Copyright © 2014 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua