Лікарі стверджують, що порушення циркуляції крові в судинах або ж дефіцит поживних компонентів можуть негативно вплинути на розумову діяльність людини, а будь-які зміни складу крові призведуть до виникнення різних хвороб.

Вживання продуктів, які збагачують кров корисними речовинами, очищають судини, поліпшують склад крові та прискорюють кровообіг вкрай необхідні організму, особливо в осінній період, коли, як правило, загострюються хронічні хвороби.

«Урядовий кур’єр» підготував перелік продуктів і речовин, які покращують склад крові, зроблять ваші судини еластичними і здоровими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які чинники руйнують наш імунітет

Вода – найкорисніший напій для всіх живих істот. Якщо в день випивати не менше двох літрів води, то ніяких проблем із самопочуттям не виникне. При повноцінному вживанні води в кров потрапляє достатня кількість кисню, вода розріджує кров, прискорюючи кровообіг, запобігає утворенню тромбів, виводить з організму шлаки і токсини.

Риба і морепродукти збагачені білком і жирними кислотами Омега-3, які беруть безпосередню участь в будові клітин крові і судин.

Горіхи і насіння впливають на систему кровотворення, насичуючи кров і артерії поживними речовинами. Завдяки аргініну, який міститься в горіхах, в кров надходить кисень. Також, горіхи і насіння багаті на Омега-3.

Гречаний мед і квітковий пилок підвищують рівень гемоглобіну в крові, тому експерти радять для профілактики в день з’їдати чайну ложку меду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Травники назвали цілющі властивості полину

Овочі, зелень, фрукти і ягоди. У свіжих продуктах містяться всі необхідні для високої якості крові компоненти: залізо, мідь, вітаміни А, групи В, С, Е, Р, D, різні кислоти – яблучна, саліцилова, лимонна та інші, а також дубильні речовини і мінімум калорій. Всі ці речовини очищають наші судини, підвищують рівень гемоглобіну в крові і прискорюють кровообіг.

Фреші з сезонних плодів. Напій з буряка і моркви, та ще й з яблучком, дуже швидко підвищує рівень гемоглобіну в крові.

При регулярному вживанні соку граната організм отримує захист від стресів і підвищує його працездатність. Сік граната може допомогти і в боротьбі з раком, перешкоджати процесу старіння, в соку міститься багато антиоксидантів. Гранатовий сік корисний для людей з анемією, а відвар з шкірки і плівкових перегородок здатний допомогти при опіках, шлункових розладах тощо.