"Глави МЗС Данії та Швеції схвалили антитерористичну операцію на Сході України"

14 квiтня 2014

Міністр закордонних справ Данії Мартін Лідегор та Швеції Карл Більдт висловили підтримку діям українського уряду, зокрема, щодо проведення антитерористичної операції на території Східної України.

Про це політики заявили під час зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на Jyllands-Posten.

«До сьогодні український уряд демонстрував чудове терпіння. Я заохочував їх (українських політиків - авт.), щоб зробити все можливе, аби не нагнітати ситуацію зайвий раз. Але сьогодні я повинен сказати, що український уряд має встановити певні межі. Таку межу перейдено, тому потрібно спробувати навести лад у своєму домі», прокоментував ситуацію в Україні міністр закордонних справ Данії.

Мартін Лідегор з розумінням поставився до рішення українського уряду оголосити повномасштабну антитерористичну операцію проти проросійських активістів у Східній Україні. При цьому міністр висловив сподівання, що українська влада наведе порядок і відновить мир без жертв.

До початку засідання глав МЗС ЄС в Люксембурзі Мартін Лідегор у своєму Twitter зауважив: «Важливо, що ЄС дав чіткий сигнал Росії, підтримавши дії українського уряду».

Позицію свого данського колеги підтримав і міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт За його словами, «стає зрозуміло, що українська влада має повне право на застосування сили».

На думку шведського високопосадовця, потрібно вміти використовувати насильство для підтримки громадського порядку.

«Я не можу оцінити деталі того, що відбувається, але я абсолютно переконаний, що жодна демократична держава не може підтримувати той факт, що незаконні озброєні угрупування захоплюють поліцейські відділки та адміністративні будівлі», – наголосив Карл Більдт.

УКРІНФОРМ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua