"Головою російської Спілки кінематографістів знову обрано Нікиту Міхалкова"

21 березня 2013

ВИБОРИ. Сьогодні, 21 березня, кінорежисера Нікиту Міхалкова більшістю голосів було переобрано на пост голови Спілки кінематографістів Російської Федерації , повідомляє «Телекритика» з посиланням на Лента.ру.

За чинного голову  Спілки проголосувало 361 осіб, проти – 15, ще 11 утрималися.

Суперниками Нікити Михалкова на посту голови російських кінематографістів були режисери Вадим Абдрашитов (за – 43, проти – 146) і Володимир Граматіков (за – 8, проти – 126).

На початку IX з'їзду Спілки кінематографістів режисер Валерій Лонський запропонував обрати Нікиту Михалкова головою «навічно». За словами Лонського, організації пора припинити «гратися в демократію», а обрання голови «навічно» дозволить заощадити час і гроші. Основною метою дев'ятого з'їзду було саме призначення голови Спілки кінематографістів.

Нікита Міхалков займає пост голови Спілки кінематографістів РФ з 1997 року. У листопаді 2010 року був прийнятий новий статут організації, згідно з яким голова обирається строком на чотири роки не більше двох термінів поспіль. Однак директива вступила в силу тільки з 2010 року і не не може перешкоджати Нікиті Михалкову знову зайняти пост. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua