"Горілка і цигарки поповнюють скарбницю"

ПОДАТКИ
15 лютого 2014

Порівняно з 2012 роком надходження акцизного податку торік зросли на Полтавщині на 13 відсотків, або майже на півмільярда гривень. Про це повідомив начальник головного управління Міністерства доходів і зборів у цій області Володимир Задорожний. За його словами, на Полтавщині за минулий рік до загального фонду державного бюджету залучено понад 4 мільярди гривень акцизного податку. Надходження збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства за звітний період становили 17,2 мільйона гривень. Протягом року з відрахувань від суми коштів, витрачених на рекламу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, до загального фонду держбюджету надійшло 16,4 тисячі гривень.

А зі сплати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами за цей час місцеві бюджети Полтавщини отримали 22,6 мільйона гривень.

Щодо порушень, то за минулий рік було встановлено 4 факти реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, і анульовано 4 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі такими товарами. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua